26 de maig 2011

Arriba el bus de les professions a Ribes!





Els dies 27, 30 i 31 de maig el Bus de les Professions estarà aparcat a Sant Pere de Ribes, concretament a la plaça de l’Església de Ribes.


Aquesta és una unitat mòbil itinerant de la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Té com objectiu oferir a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO principalment, per mitjà de visites concertades amb els Instituts, la possibilitat de conèixer de prop les característiques de la formació professional i els cicles formatius que es poden estudiar a Catalunya.

Els serveis que ofereix el Bus de les Professions són la visita guiada explicant les diferents famílies professionals de la Formació Professional, assessorament individualitzat per a tota la població durant l'horari d'atenció al públic i sessions informatives adreçades a pares i mares dels alumnes de les poblacions que visita.
L'horari d'atenció a grups és de 9:15 a 12:15 h i de 15 a 16:30 h i els alumnes entraran en grups d'unes 17 persones acompanyats del seu tutor o tutora, amb una freqüència d'entrada de 45 minuts per grup.

La visita, que dura 75 minuts, aproximadament, consta de dues parts. Una primera correspon a la presentació, amb suport audiovisual, de la formació professional i els corresponents cicles formatius dins del sistema educatiu. A continuació s'ofereix una visita guiada on s'expliquen les característiques de les diferents famílies professionals a partir de treballs realitzats per alumnes de cicles formatius i maquinària que s'utilitza en les pràctiques.

Així mateix, des de les 17:30 fins a les 19 h de la tarda, el Bus estarà obert al públic en general, per tal d'informar sobre els diferents estudis postobligatoris.

El bus de les professions va iniciar el seu recorregut per Catalunya el mes d'octubre de l'any passat a la població de Pont de Suert i finalitza el seu itinerari precisament a Sant Pere de Ribes el dimarts dia 31.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada